1. Счукайте скилидка чесън Суровият чесън съдържа съединения, които помагат на

...
1. Счукайте скилидка чесън Суровият чесън съдържа съединения, които помагат на
Коментари Харесай

Пет начина да се предпазите от грипа


1. Счукайте скилидка чесън 

Суровият чесън съдържа съединения, които оказват помощ на имунната система да се бори с микробите. Когато се раздробява или нарязва, това мощно растение провокира химическа реакция, която освобождава алицин - мощен антибактериален артикул, който е виновен за познатата миризма на чесъна. Смелият метод е да обелите скилидка и да я сдъвчете, без да обръщате внимание на мощния мирис. Като опция можете да смелите 1-2 скилидки и да ги разтворите в дребна чаша вода. След което да изпиете течността докрай. 

2. Ехинация 

Според последни проучвания ехинацеята може да усили броя на белите кръвни кафези в тялото, които играят значима роля в битката с инфекциите. Това растение се употребява като обичайно билково лекарство повече от 400 години за разнообразни болести. Освен че почиства кръвта, се счита, че покачва равнищата на пропердин - химикал, който подтиква някои от защитните механизми в имунната система. Можете да вземате ехинация всеки ден под формата на таблетки или смес през зимните месеци. 

3. Погрижете се за здравословния си сън 

Да постигнете добър нощен сън е едно от най-важните неща, които можете да извършите, с цел да засилите имунитета и да останете здрави през зимата. Само няколко вечери с по-късно лягане могат да ви създадат уязвими и да прехванете вирус. Затова е добре да сте в леглото по-рано и да настроите алармата си малко по-късно през по-студените месеци. Като общо предписание множеството от нас се нуждаят от към осем часа незлокачествен сън, с цел да действат вярно. 

4. Вземете си дозата женшен 

Тази добавка от дълго време се употребява в китайската просвета за усилване на функционалността на имунната система и цялостното положително здраве. Според изследване на Центъра за имунотерапия на рака и инфекциозни заболявания в Университета в Кънектикът хората, които одобряват две капсули на ден, съдържащи женшен, са боледували от настинки и грип два пъти по-малко. В билколечението сибирският женшен се счита за изключително добър за увеличение на белите кръвни кафези и интерлевкини - протеини, които имунната система разчита мощно. Най-лесният метод да получите дневна доза е да я погълнете под формата на капсула. 

5. Мийте постоянно ръцете си 

Общоприето е, че измиването на ръцете, откакто сте посетили тоалетната, е задоволително, с цел да поддържате хигиената си. Мрачната действителност обаче е друга. Микробите могат да живеят с предмети като дръжките на вратите и превключвателите на осветлението в продължение на часове. Това значи, че излизайки от помещението и по-късно докосвайки устата може да ви болести с грип. За да се предпазите, мийте ръцете през целия ден с антибактериален сапун. Ако пътувате, е добре да опаковате дребна епруветка с антибактериален гел в чантата си, тъй че да можете да се предпазите, до момента в който сте в придвижване.

Пик

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР